Slash

Slash, vlastním jménem Saul Hudson se narodil 23. července 1965 v Londýně. Jeho matka byla afroameričanka, proto jsou pro něj charakteristické jeho kudrnaté černé vlasy. Na střední škole se věnoval více kytaře než studiu, proto nechal školy a dal se na hudební kariéru. Slavným se stal až díky Guns n' Roses. Jeho součástí se postupem času stal cylindr, který s oblibou nosil na koncerty i mimo ně. Mezi jeho nejslavnější písně patří Don't cry, kterou složil společně s frontmanem GNR Axlem Rosem, dále také nádherná a pravdivá píseň Civil war nebo dechberoucí píseň Coma. (odkazy pod článkem)

Jako kytaristu ho velmi obdivuji. Možná je to tím s jakou lehkostí hraje na kytaru, nebo snad tím jak jsou všechna jeho sóla propracovaná. Jeho tvorba mě oslovila už dávno. Jasně, asi to není nejlepší kytarista na světě, ale musím uznat, že v jeho písních je něco úžasného, co mě vždy dostane do kolen. Vždycky mě rozbrečí v písni Estranged. To je tak neskutečně dobrá píseň, že to ani slovy nedokážu popsat. Pravděpodobně na tom má zásluhu i Axlův zpěv (o něm více v rubrice Zpěvácké Legendy), protože jeho hlas je ve světě absolutní unikát, ale vraťme se zpět ke Slashovi... V roce 1996 (ještě že jsem ještě nežila, protože v tom roce bych určitě umřela na infarkt) odešel Slash z Guns n' Roses. Prý to bylo proto, že už nedokázal dál s Axlem spolupracovata nesouhlasil s novým směrem na jaký se chtěl Axl dát. Nakonec se dal na sólovou dráhu. V roce vydal nové album z názvem Slash na kterém spolupracoval například s Ozzy Osbournem. 

Abych to schrnula... Slash je nepochybně velkou součástí Kytarových Legend.

19.11. 2015 má koncert v Praze společně se zpěvákem Mylesem Kennedym a skupinou The Conspirators, na který bohužel nejdu...

 

youtu.be/dpmAY059TTY

youtu.be/zRIbf6JqkNc

youtu.be/O1fHxPY3TJo

youtu.be/_CnSTSixzcg